Nude Tonlarda Doğal Görünümlü Makyaj






Kapatıcı ve Fondötenler 

Her makyajın olmazsa olmazı kapatıcı ve fondötenler. Orta kapatıcılıkta bir fondöten tercih edebilirsiniz. Eğer fazla sorunlu bir cildiniz yoksa sadece renk eşitliğini sağlayabileceğiniz az kapatıcılık sağlayan daha doğal bir bitiş sağlayan fondötenleri kullanmanızı öneririm.

Gözler 

Bakışlar her zaman önemlidir. Krem tonlarında bir farı açık kahve bir gölge ile tamamlayabilirsiniz. Kuyruksuz eyeliner ve bolca maskara ile naturel bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Ne kadar ten rengi tonlar kullansak da ve naturel olalım desek de kaşları mutlaka boyayın. Kaşlarınız bakışlarınızı etkileyen çok önemli bir ayrıntı. Yüz ifadenizi belirleyin ve kaşlarınızı boyayın.

Dudaklar 

Dudaklarınıza çok açık turuncu, ten rengi veya pembe alt tonlu nude bir ruj tercih edebilirsiniz. Eğer dudak kalemi kullanıyorsanız dudaklarınızı çerçevelerken renk çizginizden değil dudak çizginizden çerçevelemeniz daha dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlar. Genelde bayanların büyükçe bir kısmının yaptığı hata dudağını dudak rengi çizgisinden çerçeveler bu çok yanlıştır doğrusu dudak renk çizginizin biraz üzerinde tam dudak çizginiz bulunur buradan çerçevelemeye dikkat etmenizi öneririm. Makyajda küçük ayrıntılar büyük sonuçları getirir.


Bronzer, Allık Ve Aydınlatıcı

Makyajın son dokunuşları tabi ki bronzer, allık ve aydınlatıcı. Nude bir bitiş istiyorsanız bu ürünlerin hepsini çok az kullanmanız gerekir. 
Kontürleme işlemi için çok az bir bronzer ve turuncu alt tonlu bir allık.
Aydınlatıcı aslında birazda sizin isteğinize ve cilt tipinize kalmış. Eğer yağlı bir cildiniz varsa kullanmamanızı öneririm çünkü cildiniz gün içinde zaten parlayacaktır. Ama ben kullanmak istiyorum diyorsanız cildinizin yağ dengesini kontrol altına almanız gerekir. Bunun için kozmetik mağazalarında satılan yağ emici kağıtları kullanabilirsiniz.





Yorumlar