Mezuniyet Makyajı Önerileri..


  Hayatımızda ki en önemli günlerden bir tanesi daha mezuniyet.. Yıllarca hayatımızdaki yerini koruyacak o fotoğraflarda herkes güzel çıkmak ister değil mi? O halde makyaj hatalarına dikkat edin ve fotoğraf çekimleri için hangi ürünleri kullanmanız gerektiğinide bilmelisiniz. O halde başlayalım..



   İlk olarak cilt bakımı. Öncelikle cildinizi temizleme jelinizle temizlemeli ardından toniklemeli ve son olarak güzelce nemlendirip makyaja hazır hale getirmelisiniz. Nemlendiricinizi uyguladıktan sonra bırakın cildiniz biraz nemlendiriciyi emsin bu sırada siz göz makyajınızı yapabilirsiniz. önce göz makyajınızı yapmak hem dökülen farları temizlemek için hemde göz makyajınızı yaparken ten makyajınızı bozmamanız için ideal bir seçim olur.

  Göz makyajında bir far bazı kullanmanız faydalı olacaktır çünkü gece boyu farlarınız dağılmamalı ve uygulama sırasında güzelce birbirine karışmalı. Göz makyajında aşağıdaki resimde gördüğünüz bant yöntemini kullanmanız size büyük kolaylık ve kusursuz sonuç sağlayacaktır. 


Gelelim ten makyajına öncelikle makyaj bazı.. ten makyajınız gece boyu kusursuz görünmeli ve sonra kapatıcı unutmayın somon rengi kapatıcı mor rengini, yeşil renkli kapatıcı kırmızı rengi nötürler yani kapatır. Yüzünüzde sivilceleriniz varsa bunun için yeşil renkte bir kapatıcı, göz altlarınız için ise somon renkli bir kapatıcı işinizi görecektir ve ardından fondöten seçimi. Kesinlikle güneş koruması olmamalı bu tür fondötenler fotoğraflarda ruh gibi çıkmanıza neden olur elbette bunu hiçbirimiz istemeyiz. Fondöteninizi ıslatıp sıktığınız nemli bir süngerle uygulamanız çok doğal bir sonuç verir. İçerisindeki nem cildinizi sağlıklı gösterir ve fondöteninizi kolayca dağıtmanızı sağlar. Ve tabi ki tampon hareketler.. Kesinlikle süngeri sürüyerek fondöteni uygulamayın tampon hareketlerle uygularsanız doğal bir bitiş sağlarsınız. Göz altı aydınlatıcınızıda nemli bir süngerle uygulayabilirsiniz. Tabiki cizgilere dolmamalı transparan bir pudra ile sabitlemeyi unutmayın. Cildinizi sabitlemek için transparan mı yoksa renkli bir pudramı kullanmak istersiniz ona siz karar verin.


  Kontürleme ve aydınlatma işemine geçelim. Öncelikle yüz yapınız nasıl buna karar verin yuvarlak mı kare mi üçgen mi ? Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi tüm yüz yapıları için nasıl kontürleme yapılması gerektiği görünüyor. Sizde bu görselden faydalanıp yüz yapınıza göre kontürleme yapabilirsiniz. Aydınlatma işlemi ise yüzünüzdeki yüksek yerlere yapılır, bu işlemi mezuniyette fazla abartmamak gerekir aksi taktirde yüzü gereğinden fazla parlayan biri olmak isemeyiz yeteri miktarda kullanmalıyız ki yüzümüz yalınzca sağlıklı görünsün. elmacık kemiklerinizin üzerine, kaş kemiğinize, dudak üstünüze çenenize ve kaşlarınızın ortasından v çıkacak şekilde alnınızın yarısına kadar aydınlatma yapabilirsiniz dediğim gibi herşey düzeyli olursa güzel olur. Ve tabi tatlı pembelikler için allık.


   Son olarak dudaklar. Dudak peelinginizi önceden yapmış olmanız gerekli. Dudağınızı ölü derilerden kurtarmalısınız eğer elinizde bir ürün yoksa bunu biraz toz şeker bal ve zeytinyağını karıştırarakda yapabilirsiniz. Bu tarifdeki malzemeler şeker hariç çok az olmalı hepsini karıştırdığınızda nemlenmiş kumlar gibi olmalıdır. Dudak peelinginizi yaptıktan sonra nemlendirmelisiniz. Bu halde dudaklarınız ruj için harika bir zemin olacak. koyu bir ruj kullanacaksanız kesinlikle dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçevelemelisiniz. Rujunuzun daha kalıcı olması için de kalemle doldurup üzerine ruj sürebilirsiniz. Alttaki kalem rujunuzu sabit tutacaktır. 

  Ve işte bu kadar mezuniyetinize hazırsınız.. Güzel bir mezuniyet geçirmeniz dileği ile...




Yorumlar