BOĞAZ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜMLER..





KEKİK ÇAYI

Bir fincan sıcak suya bir yemek kaşığı kekik ekleyin ve az bir süre demlenmesine izin verin.
Soğumaması için ağzı kapalı bir bardak kullanmanızı öneririm. Süzdükten sonra bolca limon sıkmayı da unutmayın. Kekik çayı biraz acı olacaktır. bunun önüne geçmek için bal ekleyebilirsiniz. İçmek istemezseniz de gargara yapabilirsiniz.

ADAÇAYI

Bir fincan sıcak suya bir tutam adaçayı ekleyin ve kekik çayında olduğu gibi demlenmesine izin verin. Soğumaması için yine ağzı kapalı bir bardak tercih etmelisiniz. Demlendikten sonra yine isteğinize göre limon ve bal ekleyebilirsiniz.

KARANFİL

Karanfil hem ağız kokusunu gidermek için hem diş eti sağlığı için hem de boğaz ağrıları için bulunmaz bir şifa kaynağıdır. Ağzınıza atın ve bırakın işini yapsın. İsterseniz çaylarınıza veya suyunuza da ilave edebilirsiniz.

ZENCEFİL

Taze zencefili poşet çay gibi demleyerek veya karanfilde olduğu gibi içtiğiniz suya ekleyerek kullanabilrsiniz. Yanına limon da eklemeniz etkisini daha güçlü bir hale getirecektir.

BALLI LİMON ÇAYI


İki çorba kaşığı balı bir fincan sıcak suya ekleyin ve bir limonun suyunu sıkarak onuda suyun içine ilave edin. İsterseniz içine çubuk tarçın yada taze zencefil de ilave edebilirsiniz.


TUZLU SU

Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı tuz ekleyin ve gargara yapın. Bu karışımı yutmamaya özen gösterin. Tansiyon hastası iseniz bu yöntemi denemeyin. Aynı şekilde tuz yerine sirke ile de yapabilrsiniz.


Bu dönemde bol acı biber, sarımsak, soğan ve tavuk suyu tüketmek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Eczanelerde satılan pastil veya boğaz spreylerinden de yardım alabilirsiniz.

Tarifini verdiğim bütün çayları veya günlük içtiğiniz suları ne çok soğuk ne çok sıcak tüketin. Çok sıcak ve soğuk içecekler bu dönemde boğazınızı daha çok tahriş edecektir.
Sıcağa yakın ılık bir şekilde tüketmeniz doğru bir seçim olur.


Yorumlar