GÖZALTI MORLUKLARINDAN KURTULUN.. DOĞAL YOLLAR VE MAKYAJ..





Göz altında meydana gelen hiper pigmentasyon gözaltında ki derinin renginin değişmesine ve koyulaşmasına neden olur.  Öncelikle morlukların nedenlerinden başlayalım. Genetik gözaltı morlukları olduğu gibi bizim neden olduğumuz morluklar da vardır. Genetik morluklar bu bölgenin daha çukur olması, derinin göz altlarında daha ince olmasından ve kılcal damarlarınızın daha fazla görünmeye başlamasından kaynaklanır.  Peki morlukları biz nasıl oluşturuyoruz ? Düzensiz uyumak yada uykusuzluk, yorgunluk, sık alkol tüketimi, sigara kullanımı, kafeinli ve gazlı içecekleri fazla tüketmek ve stres gibi birçok nedenden gözaltı morluklarınız artabilir.


Gözaltı morluklarından kurtulmak için neler yapmalıyız.?

1. Yeşil çayın vücudumuza faydasını hepimiz biliyoruz. Çayımızı içtikten sonra soğuttuğumuz sallama çay poşetini gözlerimize koyup 15-20 dakika bekletmek hem gözlerinizin şişliğine hemde morluğuna iyi gelecektir.


2. Aynı yeşil çay gibi başka bir yöntem ise soğuk kompresidir. Soğuk bir kaşık yada buzlu suya batırılmış pamuk ile aynı işlemi yapabilirsiniz. Soğuk kompres damarlı görüntüyü ve şişliği almada çok kullanışlı bir yöntemdir. Ama dikkat edilmesi gerek bir nokta var oda ben buzu direk uygulayayım daha çabuk şişliğim morluğum gitsin deyip de kesinlikle buzu direk gözlerinizle temas ettirmeyin. Bu yöntem kızarıklıklarınızı arttıracaktır.


3. Bilgisayara, televizyona yada telefona çok fazla bakmayın. Gözlerinizi dinlendirin.


4. Güneşe çıkmadan önce gözaltlarını korumak için üretilmiş güneş kreminizi kullanın ve güneş gözlüğünüzü takmayı unutmayın.


5. Dolu sinüsler her zaman başımıza beladır. Hem başımızı ağrıtır hemde göz altındaki damarları etkileyerek daha mor görünmesine neden olur. Bunun önüne geçmek için eczanelerde satılan deniz tuzu spreylerini kullanabilirsiniz.


6. İçerisinde C vitamini olan göz kremleri kullanın. C vitamini koyu renklerin açılmasına yardımcı olacaktır.

Bütün bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınızda sonuçları sizlerde göreceksiniz..



Gözaltı morluklarından makyaj ile nasıl kurtuluruz.?


Gözaltı morluklarınız fazla ise sadece aydınlatıcı sürmeniz gözaltlarınızı asla kapatmayacak hatta daha kötü gri bir görüntü verecektir. Bunu önlemek çok kolay. Aydınlatıcınızın altına somon turuncu renklerinde bir corrector kullanmak morluklarınızı tamamen kapatacaktır. Eğer ürünleri ellerinizle uyguluyorsanız kesinlikle yüzük parmağınızı kullanmalısınız. Göz çevremiz çok hassastır bu yüzden fazla baskı uygulamamalı ve ürünü sürümemelisiniz. Yüzük parmağımız en güçsüz parmağımız olduğu için doğru seçim olacaktır. Pıt pıt hareketlerde ürünleri göz altınıza uygulayın ve yumuşak bir fırça ile pudra kullanarak sabitleyin.

Yorumlar